31.3. 2025 - Z důvodu inventury budou objednávky expedovány až 1.4.2025

BIO PROBIOTIKA (kefírová) Paleo powders - 120 kapslí (67g) CZ-BIO-002

1 799 Kč –5 %
Screenshot 2025 03 21 at 10 07 12 BIO PROBIOTIKA (kefírová) Paleo powders 120 kapslí (67g) CZ BIO 002 Paleo Powders AdamRaw
1 799 Kč –5 % 1 699 Kč 1 517 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025

Unikátní WHOLEFOOD DOPLNĚK (Z CELISTVÉ STRAVY). Výhodné balení na 2 měsíce.

Kefírová PROBIOTIKA v BIO kvalitě, se 4 miliony CFU (jednotek tvořících kolonie prospěšných bakterií) z VÝHRADNĚ celistvé potraviny v každé jedné kapsli.

Každá kapsle obsahuje 400 mg řemeslně fermentovaného organického lyofilizovaného koncentrátu kefíru. 20+ různých probiotických kmenů. Tento probiotický doplněk stravy dodává sílu tradičního kefíru v moderním formátu a je skvělým pomocníkem na cestách nebo pro všechny, kdo třeba nemají možnost či si nechtějí připravovat domácí kefír sami.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kefír jako TOP probiotikum

Kefír je tradiční fermentovaný mléčný nápoj vytvořený symbiotickou interakcí bakterií a kvasinek žijících v kefírových zrnech, známý také jako SCOBY (Symbiotická komunita bakterií a kvasinek). Tato komplexní interakce mezi mikroorganismy tvoří základ kefíru bohatého na živiny. Obrovská rozmanitost životaschopných mikroorganismů v kefíru, prebiotický polysacharid kefiran a jeho široká škála bioaktivních sloučenin, jako jsou vitamíny, minerály, mastné kyseliny s krátkým řetězcem a jedinečné peptidy, činí z kefíru úžasný přírodní probiotický produkt.

  • Zásoba na 2 měsíce: Se 2 kapslemi denně toto balení 120 kapslí vydrží na 60 dní!
  • Vhodné pro každého: Snadné použití, bez ohledu na věk.
  • Výkonná receptura: 4 miliony životaschopných mikroorganismů na každou kapsli.
  • Bohatá rozmanitost: Obsahuje 20+ symbiotických bakterií a kmenů kvasinek.
  • 100% přírodní, BIO a celistvé: Bez umělých přísad a z organické celistvé potraviny
  • Pečlivě vyrobené: řemeslně vyrobené pro nejvyšší kvalitu.
  • Prodloužená fermentace: Kvašení po dobu 48 hodin pro optimální bohaté složení.
  • Pohodlné skladování: Není potřeba chlazení

Jedinečný probiotický produkt

Většina probiotických produktů se skládá z bakteriálních kmenů individuálně kultivovaných ve sterilním prostředí. Po vysušení se tyto kmeny spojí do kapslí nebo sáčků. V takových produktech kmeny nikdy neměly příležitost růst a interagovat spolu symbioticky a tvořit spíše „tým jednotlivců“ než komunitu. Navíc pro tělo zcela nepřirozený protože nepochází z celistvé potraviny.

Náš proces výroby probiotik organického kefíru je zásadně odlišný. Mikroorganismy rostou, interagují a vyvíjejí se symbiotické vztahy během růstové fáze, kopírující přirozené podmínky a celistvost.

Symbiotická kefírová probiotika vs. standardní probiotika

Symbiotická kefírová probiotika z celistvé potraviny jsou účinnější a robustnější díky přirozené symbióze a přizpůsobení se reálným podmínkám. Ve srovnání se standardními probiotickými produkty je potřeba méně CFU. Díky této přirozené rovnováze, celistvosti a komplexnosti jsou symbiotická kefírová probiotika tělem také lépe přijímána, takže počet CFU je méně kritický a výsledky efektivnější.

Co jsou symbiotická probiotika?

Symbiotické mikroorganismy tvoří během přirozeného fermentačního procesu malé ekosystémy. Každý kmen se vyvíjí ve složitém prostředí a interaguje s jinými organismy. Výsledkem je silná a odolná komunita. Spolu s prospěšnými bakteriemi a kvasinkami jsou v tomto procesu produkovány také vitamíny, minerály, aminokyseliny, polysacharidy a enzymy.

Kefiran: účinná a jedinečná prebiotická vláknina v kefíru

Kefiran, exopolysacharid (EPS) produkovaný kefírovými bakteriemi, působí jako matrice obklopující mikroorganismy. Má prebiotické vlastnosti, které podporují růst probiotik nejen v kefíru, ale i ve střevech. Studie ukazují, že kefiran poskytuje různé zdravotní přínosy pro celé tělo.

V našich bio kefírových probiotikách je dle našich testů 6 % obsah kefíranu. Tato sloučenina chrání mikroorganismy před žaludeční kyselinou a zajišťuje, že se více dostane neporušeně do střeva. Jakmile tam je, kefiran dále pomáhá při kolonizaci a množení prospěšných organismů - což vitalizuje mikrobiom.

Řemeslně pěstované v malém měřítku pravidelných mikrošarží

Kvalita organického kefírového probiotického prášku závisí na mikroorganismech, původu mléka, délce fermentace a procesu sušení. Náš kefír je ručně vyráběn v malém měřítku na specializované výrobní lince s použitím evropského lučního bio mléka a řemeslných organických kefírových zrn.

Po optimální fermentaci je hustý tekutý kefír lyofilizován, přičemž jsou zachovány mikroorganismy, živiny a enzymy. Tyto pečlivé kroky zaručují nejúčinnější a nejvhodnější produkt, vhodný pro všechny věkové kategorie a účely.

Složení

Přírodní kefír obsahuje různé bioaktivní sloučeniny, včetně:

  • Vitamíny: B1, B2, B5, B6, B12, C
  • Minerály: vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, sodík, zinek, měď, mangan a selen
  • Aminokyseliny, organické kyseliny, kefíran, bioaktivní peptidy, mastné kyseliny s krátkým řetězcem a bakteriociny

Probiotické složení, navržené přírodou, ne člověkem

Naše kapsle obsahují více než 20 kmenů přírodních prospěšných mikroorganismů, včetně:

    • Lactobacillus casei subsp. pseudoplantarum
    • Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
    • Lactobacillus fermentum
    • Lactobacillus helveticus
    • Lactobacillus kefiri
    • Lactobacillus kefiranofaciens
    • Lactobacillus lactis subsp. lactis
    • Poddruh plantarum
    • Poddruh lactis subsp. cremoris
    • Leuconostoc kefír
    • Leuconostoc mesenteroides
    • Acetobacter aceti
    • Acetobacter xylinum
    • Gluconobacter oxidans
    • Kluyveromyces fragilis
    • Kluyveromyces lactis
    • Kluyveromyces marxianus
    • Saccharomyces cerevisiae
    • Saccharomyces lipolytic

Snadný způsob užívání kefíru

Ne každému vyhovuje chuť kefíru a pro mnohé je třeba nepohodlné vyrábět si ho doma. Fermentované kefírové kapsle jsou perfektním řešením, které nabízí všechny výhody kefíru v pouhých dvou kapslích denně. Je to srovnatelné se sušeným ovocem a čerstvým ovocem – oboje obsahují stejné živiny, ale v různých formách.

 Výhradní distribuce pro ČR/SR: www.AdamRaw.cz

 Česká etiketa produktu (registrováno jako doplněk stravy na České Potravinářské Inspekci a MZE od 01/2025):

O kefíru

Kefír je fermentovaný probiotický nápoj, který je známý pro své prospěšné vlastnosti. Studie ukázaly, že mléčný kefír koreluje s širokou škálou výhod, včetně zlepšení trávení [ 1 ], snížení krevního tlaku a cholesterolu [ 2 ], prevence rakoviny [ 1 ], zlepšení imunitního systému [3] a snížení astmatu a alergií. [ 2 ].

Kefír je jedinečný  
Přestože na světě existuje mnoho různých druhů fermentovaného mléka [ 4 ], mléčný kefír je jedinečný, protože se vyrábí z kefírových „zrn“. Kefírová zrna nejsou pravá zrna, ale ve skutečnosti jsou to symbiotické kolonie bakterií a kvasinek v proteinové a lipidové matrici tzv. Tibetské houby. Kefírová zrna připomínají malé kousky květáčků a fermentují mléko štěpením laktózy na kyselinu mléčnou a další prospěšné složky při současné tvorbě metabolitů a produkci desítek kmenů bakterií a kvasinek. Proteiny jsou štěpeny na pepitdy a tvoří se mj. enzymy a vitamíny.  

Mléčný kefír je nyní široce známý a konzumovaný v mnoha zemích po celém světě, ale po mnoho staletí byl mléčný kefír přísně střeženým tajemstvím oblasti severního Kavkazu v Rusku. Obyvatelé severního Kavkazu jsou proslulí svou dlouhověkostí, s jedním z nejvyšších podílů stoletých lidí na světě. Mléčný kefír je v této oblasti základním jídelníčkem.    

Mléčný kefír se tradičně vyráběl spojením čerstvého mléka a kefírových zrn uvnitř vaků z kozí kůže. Během dne byly tašky z kozí kůže zavěšeny na slunci u dveří a šťouchány nebo tlačeny každou osobou, která prošla dveřmi. Jak se mléčný kefír spotřebovával, bylo do sáčku z kozí kůže přidáno více čerstvého mléka, čímž se vytvořil kontinuální fermentační cyklus.

Zrna prorokova

Mléčný kefír je znám několik tisíc let. Jeho nejstarší stopy byly nalezeny ve 4000 let staré hrobce nacházející se v oblasti Xiohe v Číně.

Kefír se proto konzumoval již ve starověku! V průběhu věků byl kefír údajně ceněn a konzumován mnoha kulturami po celém světě.

Podle několika historiků se však k nám mléčný kefír dostal dnes díky svému velkému významu pro národy severního Kavkazu.

Před více než 2000 lety byla tato oblast mezi Ruskem a Gruzií osídlena kočovnými horskými lidmi, kteří chovali stáda koz a dobytka pro mléko. Máme tendenci na to zapomínat, ale čerstvé mléko má velmi krátkou trvanlivost. Bez lednice je nejlepší způsob jeho uskladnění kvašení. Kavkazští kočovníci tedy fermentovali své mléko s kefírovými zrny a kefír byl součástí jejich každodenního života. Tato technika se předávala z generace na generaci a kefírová zrna byla velmi cenná a patřila k rodinnému dědictví.

Obyvatelé kavkazských hor vyrábějí kefír tisíc let. V této oblasti jsou kefírová zrna známá pod názvem "Zrna prorokova" [ 5 ]. Jejich tradiční legendou o původu kefírových zrn je, že prorok Mohamed daroval kefírová zrna pravoslavným křesťanům v této oblasti [ 6 ]Říká se, že Mohamed naučil lidi vyrábět kefír a lidé uctívali kefír jako potravinu podporující zdraví.

Kefirová zrna a způsoby výroby kefíru udržovali lidé v kavkazských horách po mnoho generací v tajnosti. Vlastnictví kefírových zrn se v tomto regionu rovnalo bohatství. Lidé věřili, že výhody kefíru by se nějak snížily, kdyby tajemství výroby kefíru bylo sdíleno mimo jejich region. Traduje se, že Marco Polo vyzkoušel kefír a kefír byl ceněn jako léčivá potravina, ale klíče k výrobě kefíru nebyly sdíleny až do počátku 20. století.

Skutečný příběh o podvodu, zajetí a odplatě
Vzhledem k tomu, že mléčný kefír byl přísně střeženým tajemstvím, tak jak se tedy vůbec stal známějším? Tady se příběh mléčného kefíru stává ještě zajímavějším..

Ruský imunolog Dr. Ilja Iljič Metchnikoff (který v roce 1908 obdržel Nobelovu cenu za práci o imunitě) se začal zajímat o poznání příčin výjimečné dlouhověkosti lidí v oblasti Kavkazu a dalších regionech. Metchnikoff dospěl k závěru, že zakysané mléko, včetně mléčného kefíru, je jedním z klíčů k dlouhověkosti a vitality. Po vydání Metchnikoffovy knihy Prodloužení života v roce 1907 se Všeruská lékařská společnost rozhodla oficiálně používat mléčný kefír jako léčebnou kůru per své pacienty.

Kavkazská oblast. Obrázek z freeworldmaps.net
 
Bratři Blandové z Moskevské mlékárny byli pověřeni Všeruskou lékařskou společností získat kefírová zrna od kmenů v kavkazských horách. Kmeny však odmítly bratrům Blandovům prodat jakákoli kefírová zrna kvůli stávajícím legendám a ochraně tajemství. Bratři tedy přišli s plánem, jak získat kefírová zrna: pošlou krásnou ženu na dvůr kmenového prince Beka-Mirzy Barchorova a ona jako lákadlo získá nějaká kefírová zrna. Pro tuto významnou misi byla vybrána Irina Sakharova, zaměstnankyně bratří Blandovů [5].
 
Irina Sakharova a princ Barchorov, 1908. Obrázek z Revolution Fermentation
 
Přestože se Irině podařilo upoutat zájem prince Barcharova, odmítl jí dát jakákoli kefírová zrna. Irina odešla od prince, avšak ten vyslal domorodce, aby ji zajali s úmyslem donutit ji vzít si ho. Bratři Blandovští provedli záchranu Iriny dříve, než se mohl uskutečnit nucený sňatek. Když Irina předložila carovi svou stížnost, princ Barcharov dostal příkaz, aby Irině odplatil. Přestože jí bylo nabídnuto zlato a šperky, Irina odmítla. To, co si vytrpěla, mohlo být kompenzováno jediným způsobem: kefírovými zrny. A tak Car oficiálně nařídil princi Barcharovovi, aby dal Irině 10 liber kefírových zrn! (toto je skutečný příběh)
 
Kefír jako národní lidová medicína

Jakmile měli bratři Blandovští zrna mléčného kefíru, začali vyrábět kefír pro již zmíněnou Všeruskou společnost lékařů. Kefír byl reálně používán v ruských nemocnicích k léčbě široké škály stavů včetně poruch trávení, rakoviny, arterosklerózy a tuberkulózy [ 5 ]. Dokonce i nyní se kefír běžně používá pro nemocniční pacienty, kojence a nemohoucí lidi ve východní Evropě [ 7 ].

Do 30. let 20. století se kefír vyráběl ve velkém, aby uspokojil širokou veřejnou poptávku v Rusku. Trvalo několik desetiletí, než byl komerční proces výroby kefíru ve velkém měřítku zdokonalen. Mléčný kefír byl zaveden do západního světa v 60. letech 20. století. V poslední době se mléčný kefír stal velmi žádanou potravinou s rychle rostoucím globálním trhem.   

V současné době mnoho spotřebitelů, kteří dbají na své zdraví, používá pravá kefírová zrna ke snadné výrobě vlastního řemeslného mléčného kefíru doma. Na rozdíl od komerčního kefíru, který byl vyvinut v Rusku, je většina komerčně připraveného kefíru na dnešním trhu vyrobena z přímo nastavených práškových kefírových kultur. Tyto práškové kultury obsahují podstatně méně probiotických kmenů než kefírová zrna (někdy pouze 2-3 a navíc neaktivních ve výsledném produktu ve srovnání s 28+ v tradičním domácím z tibetské houby a aktivních), ale produkují masově konzistentnější komerční produkt. Co je nejdůležitější, od pradávných počátků až po současnost je mléčný kefír opravdovou superpotravinou, která obohacuje zdraví lidstva.

Reference:
[ 1 ] Zeynep B. Guzel-Seydim, Tugba Kok-Tas, Annel K. Greene & Atif C. Seydim. "Recenze: Funkční vlastnosti kefíru." Critical Reviews in Food Science and Nutrition , 51:3, 261-268, 2011. doi: 10.1080/10408390903579029   

[ 2 ] Bourrie, Benjamin CT a kol. "Mikrobiota a zdraví prospěšné vlastnosti fermentovaného nápojového kefíru." Frontiers in microbiology sv. 7 647, 2016. doi: 10.3389/fmicb.2016.00647   

[ 3 ] de Oliveira Leite, Analy Machado a kol. "Mikrobiologické, technologické a terapeutické vlastnosti kefíru: přírodní probiotický nápoj." Brazilský mikrobiologický časopis: [publikace Brazilské společnosti pro mikrobiologii] sv. 44,2 341-9, 2013. doi:10.1590/S1517-83822013000200001   

[ 4 ] „Fermentované mléčné výrobky“, Wikipedie, Wikimedia Foundation, 11. srpna 2020. https://en.wikipedia.org/wiki/Fermented_milk_products  

[ 5 ] Shavit, E. „Obnovený zájem o kefír, starověký elixír dlouhověkosti“. Houby , sv. 1-2, 2008. http://www.medicinabiomolecular.com.br/biblioteca/pdfs/Doencas/do-1175.pdf   

[ 6 ] Seifi, P. "Magický kefír." Web Russian Life, 2016. https://russianlife.com/stories/online/magical-kefir/  

[ 7 ] Nielsen B, Gürakan GC, Unlü G. „Kefír: mnohostranný fermentovaný mléčný výrobek.“ Probiotics Antimicrob Proteins 6: 123–135, 2014. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25261107/ 

Zdroj: rawmilkinstitute.org

Kmeny bakterií a kvasinek nalezené v kefírových zrnech (a kefíru samotném):

Následující kmeny jsou seskupeny podle typu a jsou výsledkem dlouholetého výzkumu Dominica Anfiteatra, předního výzkumníka kefíru.

Laktobacily:

Lactobacillus acidophilus
Lb. brevis [Possibly now Lb. kefiri]
Lb. casei subsp. casei
Lb. casei subsp. rhamnosus
Lb. paracasei subsp. paracasei
Lb. fermentum
Lb. cellobiosus
Lb. delbrueckii subsp. bulgaricus
Lb. delbrueckii subsp. lactis
Lb. fructivorans
Lb. helveticus subsp. lactis
Lb. hilgardii
Lb. helveticus
Lb. kefiri
Lb. kefiranofaciens subsp. kefirgranum
Lb. kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens
Lb. parakefiri
Lb. plantarum

STREPTOCOCCI/LACTOCOCCI

Streptococcus thermophilus
St. paracitrovorus ^
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lc. lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
Lc. lactis subsp. cremoris
Enterococcus durans
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Leuc. mesenteroides subsp. mesenteroides
Leuc. dextranicum ^

Kvasinky

Dekkera anomala t/ Brettanomyces anomalus a
Kluyveromyces marxianus t/ Candida kefyr a#
Pichia fermentans t/ C. firmetaria a
Yarrowia lipolytica t/ C. lipolytica a
Debaryomyces hansenii t/ C. famata a#
Deb. [Schwanniomyces] occidentalis
Issatchenkia orientalis t/ C. krusei a
Galactomyces geotrichum t/ Geotrichum candidum a
C. friedrichii
C. rancens
C. tenuis
C. humilis
C. inconspicua
C. maris
Cryptococcus humicolus
Kluyveromyces lactis var. lactis #
Kluyv. bulgaricus
Kluyv. lodderae
Saccharomyces cerevisiae #
Sacc. subsp. torulopsis holmii
Sacc. pastorianus
Sacc. humaticus
Sacc. unisporus
Sacc. exiguus
Sacc. turicensis sp. nov
Torulaspora delbrueckii t
* Zygosaccharomyces rouxii

***

Paleo Powders® formulují doplňky na bázi celistvých potravin - (r)evoluční a výživné produkty, které poskytují velké výhody všem, kteří se snaží prospívat a fungovat více v souladu s naší starou biologií. Stejně jako naši předci... Svět, ve kterém dnes žijeme, je úplně jiný než svět, ve kterém jsme se vyvinuli jako Homo sapiens. Potraviny, které jíme, a živiny, které potřebujeme, jsou možná jedním z nejjasnějších příkladů tohoto obrovského nesouladu mezi naším minulým prostředím a současnou realitou. V dnešní době většina z nás selhává v naplnění našich nutričních potřeb pro silná a funkční těla, která by mohla prosperovat a podporovat vitální život... Protože již nejíme „od nosu k ocasu“, nejíme divoké lokální rostliny nebo čerstvě sklizené a zralé sezónní ovoce a zeleninu, moderní lidé často nemají dostatek přírodních živin. Díky tomu jsme méně robustní, šťastní a zdraví! Víme to, cítíme to a vidíme to! Naštěstí s tím můžete něco udělat... Paleo Powders® se snaží praktickým a zručným způsobem přivést zpět to, co v moderní stravě chybí, takže můžete být tou nejlepší verzí sebe sama. Naše výrobky jsou založeny na přírodě a jsou kompatibilní s vaší rodovou biochemií a DNA. Poskytují vynikající základ, na kterém lze stavět zdraví a výkon... Vzhledem k tomu, že každý je "uvnitř" stejně odlišný jako zvenčí, „Paleo“ nevidíme dogmaticky, ale ponecháváme prostor pro nový vývoj, biochemickou individualitu, osobní názory a osobní tolerance. Výrobky Paleo Powders® jsou vyvíjeny tak, aby se hladce hodily do moderní doby, ale přinášeli výživu minulosti...

Doplňkové parametry

Kategorie: Vitamíny a minerály
Hmotnost: 0.067 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola