FERMENTED BROCCOLI SPROUTS, 400 MG, 30 KAPSLÍ - DR. MERCOLA

789 Kč –20 %
z
789 Kč –20 % 631 Kč 563 Kč bez DPH
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Obsahuje fermentované organické brokolicové klíčky a aktivovanou bio brokolici. Standardizované množství Sulforaphane 140 mcg, Glukorafanin 350 mcg, Myrosinase 105 mcg pro synergický efekt. Nízkoteplotní proces sušení. Zachování základní aktivity myrosinázy (na rozdíl od procesu extrakce). Kontrola správného času sklizně klíčků pro nejvyšší obsah látek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Fermentovaná receptura obsahuje fermentovaný prášek z klíčků organické brokolice, tak aktivovaný prášek z celé rostliny z brokolice. Receptura včetně enzymu myrosináza (převádí glukorafanin na sulforafan).

fermented broccoli sproutsJde především o sloučeniny - glukosinoláty (glukorafanin a sulforafan), které se staly středem zájmu více než 650 vědeckých publikací.

Problémem získání těchto sloučenin z brokolice je tepelná úprava brokolice. Vše též záleží na střevním mikrobiomu, kde může dojít k přeměně na sulforafan i bez přítomnosti enzymu, který se ničí vařením.

Proto je výhodné brokolici fermentovat!

Dojde tak k převedení glukorafaninu na sulforafan. Fermentace v podstatě dělá přesně to, co zdravé střevo - poskytne vašemu tělu biologicky dostupný sulforafan.

Jak je to s čerstvou brokolicí

  • Brokolice může ztratit 80 % svého prekurzoru glukorafaninu pouhých 10 dní po sklizni.
  • Brokolice nakrájená na růžičky ztrácí své prekurzory dvakrát rychleji než brokolice s celou hlavou.
  • Vaření brokolice v páře déle než pět minut může zničit její myrosinázu.
  • Vaření nebo mikrovlná úprava brokolice delší než 30 - 60 sekund ničí většinu myrosinázy.
  • Blanšírování vysokou teplotou a následné zmrazení může zničit brokolicovou myrosinázu.
  • Dostatečné množství sulforafanu je přibližně ve 2 kg čerstvé brokolice.
  • Brokolicové klíčky jsou mnohem výživnější než celá brokolice. Po třech dnech klíčení brokolice obsahují 10 až 100 násobek množství prekurzoru glukorafaninu.

Nejlepší je vařit brokolici v páře maximálně tři až pět minut, aby byla zajištěna maximální nutriční dostupnost sulforafanu, a aby se epithiospecifický protein odstranil z tepelně citlivého proteinu zachycujícího síru, který inaktivuje sulforafan.

Právě tepelně citlivý protein zachovává enzym myrosinázu, který převádí glukorafanin na sulforafan. Bez něj sulforafan již není k dispozici. 

Vaření nebo mikrovlná úprava brokolice po dobu delší než jednu minutu ničí většinu myrosinázy a znatelně snižuje nutriční hodnotu.

Výhody produktu

  • Obsahuje fermentované organické brokolicové klíčky a aktivovanou bio brokolici.
  • Standardizované množství Sulforaphane 140 mcg, Glukorafanin 350 mcg, Myrosinase 105 mcg pro synergický efekt.
  • Nízkoteplotní proces sušení - klíčky brokolice v prášku neporušené živinami a brokolice z celé rostliny.
  • Zachování základní aktivity myrosinázy (na rozdíl od procesu extrakce).
  • Kontrola správného času sklizně klíčků pro nejvyšší obsah látek.

Etiketa

Složení: Fermented Broccoli Sprouts, 400 mg, 30 kapslí, doplněk stravy

Velikost dávky: 1 kapsle spolu s jídlem
Balení obsahuje 30 dávek. 
Množství
v 1 dávce
%RHP*
Organic fermentované klíčky z brokolice 400 mg **
Organická brokolice prášek z rostliny 100 mg **
Glukorafanin 350 mcg **
Sulforafan 140 mcg **
Myrosináza 105 mcg **
* % denní referenční hodnoty příjmu
** denní referenční hodnota příjmu není stanovena

Ostatní ingredience: Organic koncentrát z rýžového zrna, kapsle (HPMC celulóza).

Doplňkové parametry

Kategorie: Trávicí enzymy a probiotika
Hmotnost: 0.3 kg
Obsah balení: 30 kapslí
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: