EXP 01.06.2024 AMBROSIA (tmavá pylová čokoláda s medem) 57g Originální
Detailní popis produktu
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis
Pozn.: Nová verze této čokolády na zakázku pro ČR, s 2x vyšším obsahem Ambrosie je již skladem (2. varianta). Tento nápad jsem měl již delší dobu a nabízel jsem ho několika Českým čokolatierům k realizaci (s naší českou ambrosií). Až Domantas tomuto však byl (z důvodu složitosti procesu) otevřen. Jelikož má tento kakaový alchymista bohaté zkušenosti s tvorbou svých funkčních čokolád, mezi které patří např. neuvěřitelné Molecules™ anebo Kefír (darkmilk), kdy bylo vždy nutné aplikovat maximálně šetrnou výrobu a postup, aby se teplem a dalšími procesy neznehodnotil obsah, tak byl nejlepším realizátorem a výsledek je opravdu unikátní. Pokud máte rádi chuť a efekt Ambrosie, budete nadšení jako já. Už originální verze (7% ambrosie) patří mezi nejprodávanější NAIVE čokolády, protože je zkrátka unikátní. Kombinuje sílu tří superpotravin a má zcela přírodní složení. V Power verzi je 14%!
Biodynamické 130 let staré včelíny Naive se nachází ihned vedle lesa, kde včely shromažďují svůj vynikající nektar. Díky své jedinečné poloze je med a pyl tmavě jantarově zbarvený a má tóny mechové země a lesa. Tyto organické suroviny vytvářejí neobvyklou alchymii s Naive čokoládou. Složitý proces kombinování medu s čokoládou řadí tuto recepturu mezi technologicky nejsofistikovanější Domantasovy recepty. Z důvodu struktury nebylo možné (ačkoli to byl původní plán Domantase), vytvořit tuto čokoládu výhradně s medem a úplně bez cukru. Proto obsahuje nutné množství surového třtinového cukru.
Ruští vědci, kteří udělali společně s Rumunskými a Francouzskými vědci mnoho výzkumů včelích produktů potvrdili, že Včelí chléb (včelami zpracovaný, fermentovaný květový pyl) obsahuje "vše, co je potřebné pro lidský organismus k přežití". Jedná se tak o dokonalou celistvou potravinu. Včelí chléb, je jedním z nejstarších potravinových doplňků na světě. Je jisté, že kdyby dietologové využili všech dosavadních výzkumů a možností a rozhodli se vytvořit dokonalý potravinový doplněk, vzniklo by něco velmi podobného včelímu chlebu. Ten však obsahuje, stejně jako mateřské mléko dokonce i v současné době stále mnoho nedefinovatelných substancí. Budoucnost snad o tomto zázraku časem odhalí i více.. Více infa čtěte zde: https://www.adamraw.cz/vyhledavani/ambrosia/
Tato unikátní 67% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z lesního medu a třtinové šťávy), aminokyseliny a enzymy z pylu, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
67% Pylová čokoláda Naive je oslazená lesním medem a surovým třtinovým cukrem v celkovém množství 18,8g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
HMOTNOST: 57 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ (originální): kakao*, třtinový cukr*, čisté kakaové máslo*, ambrosie(včelí pyl)* 7%, lesní med*, lecitin ze slunečnic. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 67%. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.
SLOŽENÍ (+100%/DOUBLE ambrosia): kakao*, třtinový cukr*, čisté kakaové máslo*, ambrosie(včelí pyl)* 14%, lesní med*, lecitin ze slunečnic. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 67%. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.
SLOŽENÍ (TRIPLE ambrosia/100% kakao bez cukru): speciální kakao*, čisté kakaové máslo*, ambrosie (včelí pyl)* 21%. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 79%. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.
POZOR: Opatrnosti je třeba u osob citlivých na včelí produkty. Není vhodné pro osoby s alergií na včelí složky, pyl a med. Pokud jste citlivý na některý z produktů včel, poraďte se o konzumaci s lékařem.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2449 kJ/585 kcal
Tuky 37,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 52 g
z toho cukry 33 g
Bílkoviny 5 g
Sůl 42mg
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G TRIPLE AMBROSIA bez cukru (100% kakao + včelí chléb):
Energetická hodnota 2399 kJ/571 kcal
Tuky 47,5 g, z toho nasyc. mastné kyseliny 29g
Sacharidy 22 g ,z toho cukry 11g
Bílkoviny 10 g
Sůl 42mg
Původ bobů: Bolívie
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokolády |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.057 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.